Новини

24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Красимира Георгиева Банева - старши учител по музика беше наградена с Грамота от Кмета на гр. Добрич за принос в образованието. Тържественото връчване на отличието се състоя на 24 май пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“. Учителската колегия на ДГ „Дора Габе“ на извънреден Педагогически съвет, предложи и избра като единствена кандидатура учителят по музика за педагогически специалист с особен принос за развитието на образованието и утвърждаване авторитета на детското заведение.

Научи повече

Трети март – Национален празник

За поредна година детска градина „Дора Габе“ отбелязва Националния празник на Република България, празникът започва по традиция с Националния химн и с активното участие на децата от подготвителни групи „Слънчице“ и „Звездица“. Честването носи много настроение и празничен дух – с почитта към Националните герои, с тематичния поетичен рецитал и с изпетите песни, присъстват всички деца от детската градина.

Научи повече

„Баба Марта бързала….“

В края на месец февруари Баба Марта подрани и пристигна в детската градина, за да закичи децата с мартенички, да им разкаже как е възникнала тази дълголетна традиция. Тя донесе семена на красиви пролетни цветя, които децата ще засеят и отгледат. Децата с въодушевление посрещнаха очакваната гостенка, попяха й, разказаха и за своите очаквания – да посрещнат птиците и пролетта.

Научи повече

„Празник за моя любим дядо“

Децата от група „Слънчице“ пресъздадоха българския народен празник Трифон Зарезан – денят на виното и веселието. С голямо внимание те поздравиха своите дядовци. В хумористични етюди представиха акценти от този трудов празник – отрязване на лозовите пръчки, грижата за лозето и подреждане на празнична трапеза. Пяха и рецитираха стихове посветени на празника.

Научи повече

„КОЛЕДА НИ ПРАВИ ПО-ДОБРИ“ – СЕДМИЦА НА КОЛЕДНИЯТ ДУХ В ДГ „ДОРА ГАБЕ“

Под надслов „Коледа ни прави по-добри“ ще преминат всички празници в ДГ „Дора Габе“, посветени на този светъл християнски празник. В Благотворителният Коледен базар участват всички родители с лично изработени или закупени експонати. 16.12.2019г. – понеделник е ден , в който най-големите момчета от детската градина ще коледуват – в Регионална дирекция „ПБЗН“ гр. Добрич, по-късно ще посетят всички групи, ще пеят коледарски песни, ще благославят за здраве и благополучие децата и всички, които се грижат тях – учители и ПОП. С нетърпение и очакване децата ще посрещнат Дядо Коледа, ще преживеят този празник с весело настроение, с песни, танци и много подаръци.

Научи повече